menu

Projecten 2011


2020  -  2019  -  2018  -  2017  -  2016  -  2015  -  2014  -  2013  -  2012  -  2011


Fietsen voor de Monkouschool - 2011

fietsen voor de Monkouschool Moeilijk lerende kinderen kunnen in Nickerie terecht bij de Monkouschool. Door de geïsoleerde ligging van de school is het niet gemakkelijk deel te nemen aan het sociale leven in Nickerie of via bijvoorbeeld een stage werkervaring op te doen. Daar heeft Stichting Grietjebie verandering in gebracht met fietsen voor de Monkouschool! De Surinaamse Televisie was erbij.

Grietjebie: meer dan een vogel! - 2011

school voor zmlk-onderwijs in Paramaribo Grietjebie is ook de naam van een school voor ZMLK-onderwijs in Paramaribo. De drempel naar een dergelijke school is vaak hoog. Ouders en leerkrachten doen er alles aan om de laagdrempeligheid te vergroten. De school is in sprekende kleuren geschilderd. De wanddecoraties aan de buitenkant willen echter een opknapbeurt. Grietjebie wil daar graag bij helpen!

Dagopvang voor Geraldo en Zaida - 2011

Zaida Gerardo en Zaida bezoeken een dagcentrum voor jongvolwassenen en kinderen met een verstandelijke beperking in Paramaribo. Maar hoe lang nog? Ouders en verzorgers kunnen de kosten van een kindplaats niet bekostigen en de bijdrage van de overheid is bij lange na niet toereikend. Wie nemen de kosten van een kindplaats voor hun rekening?

Scholing en training voor de Anniecrèche - 2011

Anniacrèche De Anniecrèche in Paramaribo biedt opvang en begeleiding aan kinderen met een beperking van 0 tot 8 jaar. De Anniecrèche biedt hoogwaardige zorg en begeleiding en dat moet vooral zo blijven! Suriname kent geen basisopleiding die is gericht op de begeleiding van kinderen met een verstandelijke en meervoudige beperking. Grietjebie stelt geld beschikbaar voor scholing en training.