menu

Projecten 2020


2021  -  2020  -  2019  -  2018  -  2017  -  2016  -  2015  -  2014  -  2013  -  2012  -  2011


Thuisbegeleiding voor kinderen ook in het binnenland

Thuisbegeleiding voor kinderen ook in het binnenland Wij hebben in het afgelopen jaar kennis gemaakt met de activiteiten van de Stichting Opo Doro. Opo Doro betekent 'open deur' en 'kans'.
De stichting stimuleert met thuisbegeleiding de ontwikkeling van kinderen met een verstandelijke- en/of lichamelijke beperking in Suriname. Zij opent daarmee nieuwe deuren zodat kansen ontstaan voor het verbeteren van de kwaliteit van leven.

Lorenzo heeft een rolstoel nodig

Lorenzo heeft een rolstoel nodig Eén van de kinderen en familie die worden ondersteund door de Stichting Opo Doro is Lorenzo.
Lorenzo is een jongen van negen jaar met een lichamelijke beperking in het dorp Gunsi in het binnenland aan de Surinamerivier. De wandelwagen waar Lorenzo in zit is kapot en geeft niet meer de steun die hij nodig heeft. Er wordt een reis naar Paramaribo georganiseerd om een rolstoel aan te meten.

Schoolmeubilair voor de kinderen van de Huberschool

Schoolmeubilair voor de kinderen van de Huberschool De Huberstichting in Paramaribo is waarschijnlijk de oudste voorziening in Paramaribo die zorg biedt aan kinderen met een verstandelijke en meervoudige beperking.
De stichting heeft de ontwikkelingsmogelijkheden voor de kinderen uitgebreid met speciaal onderwijs. De inventaris van de schoollokalen was inmiddels sterk verouderd.

Spel- en ontwikkelingsmateriaal voor Dankercentrum

spel en ontwikkelingsmateriaal voor dankercentrum Grietjebie heeft door de jaren heen in Suriname zélf een netwerk ontwikkeld van mensen, die kinderen en jongeren met een beperking een warm hart toedragen.
Eén van die mensen is Annette Bruggeman, gedurende een aantal jaren manager van de Anniecrèche en stuwende kracht achter 'De Winkel' in Paramaribo.

Vervoer voor Alex naar zijn werk

Vervoer voor Alex naar zijn werk De Stichting Unu Pikin biedt jongeren met een beperking in Paramaribo arbeidsplaatsen in een sociale werkplaats. De werkplaats biedt de mogelijkheid van arbeid in een meubel-, fietsen en boekenafdeling.
Daarnaast biedt Unu Pikin dagopvang voor jongeren die (nog) niet in staat zijn om te werken. Vanwege Corona kon in de afgelopen periode niet iedereen naar de werkplaats komen.

Thuisbegeleiding vanuit de Anniecrèche

Thuisbegeleiding Aniecrèche Eerder informeerden wij u al over de Anniecrèche in Suriname. Een dagcentrum voor jonge kinderen met een verstandelijke beperking. Soms in combinatie met autisme, downsyndroom en een lichamelijke beperking.
Inspirerend en doelgericht werken de begeleidsters aan de ontwikkeling van de kinderen. De Anniecrèche heeft zich in het district Paramaribo geliefd en onmisbaar gemaakt.