menu

Begeleid werken voor jongeren in Nickerie


Voor jongeren met een beperking is er nauwelijks perspectief in het rijstdistrict Nickerie. Met ondersteuning van onder andere Grietjebie zijn in dit district kleine sociale werkplaatsen ontwikkeld. Op dit moment is er een fietsenmakerij en fietsverhuur, een copyshop en een hout en bouw werkplaats. Het moet echter ook mogelijk zijn jongeren te laten instromen in de lokale arbeidsmarkt. Grietjebie verzorgde begin dit jaar een training 'jobcoaching' (begeleid werken) in Nieuw Nickerie.

Leerkrachten uit het speciaal onderwijs, begeleiders van het Dankerscentrum en sociaal ondernemers van de sociale werkplaatsen, namen daaraan deel.

jobcoach

De twaalf deelnemers leerden hoe zij in kaart kunnen brengen wat de mogelijkheden van de jongeren zijn en wat zij nog zouden moeten leren om een kans op een (betaalde) baan te vergroten. Op welke manier zij bedrijven kunnen zoeken, die geschikt zijn, om een jongere met een beperking een baan aan te bieden.

De inzet van de deelnemers was groot. Zij ontvingen aan het eind van de training een certificaat. De training werd, op verzoek van de WINgroep, verzorgd door Jaap Munsterman.

Allemaal een certificaat

De WINgroep wordt gevormd door mensen uit de Nickeriaanse samenleving die zich inzetten voor goede jeugdhulpverlening, zorg voor mensen met een beperking, vrouwen en senioren. De coördinator Rob Mooij vertegenwoordigt in Nickerie de Stichting Grietjebie. Zie voor informatie www.wingroep.com

Hieronder kunt u een video zien van een nieuws-item, zoals dat verscheen via RTV Rasonic Televisie en Radio, op maandag 31 maart 2014: Nieuws, 12 participanten ontvangen certificaat 'Jobcoaching'.

Hieronder kunt u een filmpje zien van het Dankercentrum.
(Klik linksonder op de startknop)

terug