menu

De dagactiviteiten van Unu Pikin


Grietjebie levert een financiële bijdrage aan Stichting Unu Pikin. Susanne Dekkers vertelt hoe het met de dagopvang gaat.

Tuin

Voor de activiteiten die de deelnemers in de tuin uitvoeren zijn diverse gereedschappen aangeschaft, zoals schoffels, harken, hooivork, snoeischaren, gieters, emmers, bezems. Ook zijn de deelnemers twee keer naar Wi Oso geweest, om daar rond te kijken en plantjes aan te schaffen. Wi Oso is een sociale werkplaats met plantenteelt.

Schilderen

Bij het schilderen hebben de deelnemers gewerkt aan een aantal mooie producten. Ze hebben een gezamenlijk project gedaan en een aantal individuele opdrachten uitgevoerd.

Dagactiviteiten Unu Pikin

Ook hebben ze, onder leiding van een student van de kunstacademie, geschilderd rond het thema verleden-heden-toekomst. Hierbij moesten de deelnemers goed over zichzelf nadenken.

Keuken

Voor de keuken zijn diverse spullen aangeschaft, van klein tot groter, van een blikopener tot een mini-oven en magnetron. De deelnemers hebben goed gebruik gemaakt van de spullen tijdens de wekelijkse kookactiviteiten. Elke keer stond iets anders op het menu. Veel werd voor de eerste keer gedaan: een ei breken, de mixer gebruiken, netjes opdienen.

Persoonlijke ontwikkeling

In de afgelopen periode hebben de deelnemers een voorlichting gekregen en een bezoek gebracht aan de tandarts. Ze hebben zelf een presentatie gegeven over handen wassen. De deelnemers hebben een bezoek gebracht aan Art Gallery Readytex en zelf een kunsttentoonstelling ingericht voor hun familie en andere genodigden.

Jeugdmuseum

Voor de komende periode staat een bezoek aan Villa Zapakara op het 4 programma. Dit is het interactieve jeugdmuseum. Ook is er muziek- en zangles, met een optreden tijdens de jaarafsluiting in december.


Gerelateerde berichten

Stichting Unu Pikin
Wensenlijst Unu Pikin
Brandblustraining Unu Pikin
Veiligheid een werkwoord voor jongeren Unu Pikin
Ondersteuningsgroep Unu Pikin


terug