menu

Fietsenwerkplaats heeft dringend opknapbeurt nodig


2021

Ruim twintig jaar geleden was het feest op de Monkouschool in Nickerie. Een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs in het rijstdistrict Nickerie. Het Grietjebiefonds bezorgde twaalf fonkelnieuwe fietsen.

oor de geïsoleerde ligging van de school werd het voor de leerlingen daardoor haalbaar deel te nemen aan sociale activiteiten en via een stage werkervaring op te doen in het district.

Destijds werden niet alleen fietsen aangeboden maar ook een cursus voor het repareren van fietsen. Daarmee was het onderhoud geregeld en kon op de praktijk gericht onderwijs worden gegeven.

De Stichting WIN, die zich inzet voor kwetsbaren in de Nickeriaanse samenleving, richtte tegelijkertijd een fietsenverhuur en reparatiewerkplaats in. Daarmee werd voorzien in de behoefte aan arbeidsplaatsen voor mensen met een beperking en ontstonden verhuur mogelijkheden aan toeristen, stagiaires en vrijwilligers.

De leerlingen van de school doen hier nog steeds een werkstage. De fietsenwerkplaats wordt ook nog steeds gerund door mensen met een beperking. De foto’s laten zien dat, na twintig jaar, een opknapbeurt meer dan noodzakelijk is. Het Grietjebiefonds heeft zich daarvoor garant gesteld.
 

Fietsenwerkplaats heeft dringend een opknapbeurt nodig
 


terug