menu

Leer- en werkplek in Nickerie


Voor schoolverlaters is er nauwelijks perspectief in het rijstdistrict Nickerie. Jongeren met een verstandelijke beperking zijn nog eens extra kwetsbaar in de Nickeriaanse samenleving.

afgestudeerde fietsenmakers

Met ondersteuning van o.a. Grietjebie zijn voor deze groep kleine sociale werkbedrijfjes opgezet. Naast het maken van betonstenen en tafels in een houtbedrijfje zijn er een copyshop en kaarsenmakerij ontwikkeld. Het initiatief van stichting Grietjebie fietsen beschikbaar te stellen voor de Monkouschool (speciaal onderwijs) is door de WINgroep in Nickerie aangegrepen om een fietsenverhuur en reparatie op te starten. Dit in combinatie met een cursus voor fietsenmakers. De eerste jongeren hebben inmiddels de opleiding tot fietsenmaker afgerond.

In samenwerking met een kleine plaatselijke ondernemer wordt op het terrein van de Wingroep een kleine supermarkt ingericht als leer- en werkplek. De Nickerianen kunnen daar straks hun boodschappen doen en er is een meer gevarieerd aanbod 'leren en werken' beschikbaar voor de leerlingen die het speciaal onderwijs moeten verlaten. Belangrijk omdat instromen in de reguliere arbeidsmarkt niet voor alle leerlingen realiseerbaar is. Grietjebie gaat ter plekke bekijken hoe zij dit initiatief kan ondersteunen.

terug