menu

New Dependance Tamanredjo


2021

De Mr. Huberstichting in Paramaribo staat garant voor de opvang van kinderen met een ernstige meervoudige beperking. In 2015 heeft de stichting haar activiteiten uitgebreid naar Tamanredjo in het district Commewijne, het voormalige plantagegebied.

Voor de opvang is een eenvoudige houten woning aangekocht. Stichting Grietjebie leverde destijds onder andere een bijdrage in de vorm van de inrichtingskosten. In 2019 zochten we de acht jongeren op, gehuisvest in een woning die op geen enkele wijze voldoet aan de behoefte van mensen met een meervoudige beperking.

De sanitaire voorzieningen zijn ver onder de maat. Vier jongeren delen een kleine slaapkamer met stapelbedden. Voor deze kwetsbare groep, waaronder rolstoelers een onhoudbare situatie.

Dankzij een groot aantal donoren wordt op dit moment gewerkt aan een duurzaam onderkomen met de naam 'New Dependance Tamanredjo'. Door hevige regenval, covid gevallen en -maatregelen vordert de bouw langzamer dan gepland. De verwachting is echter dat nog dit jaar de jongeren hun nieuwe woning kunnen betrekken!
 

New Dependance Tamanredjo
 


terug