menu

Grietjebie: meer dan een vogel!


Ouders besluiten niet gemakkelijk om hun kind naar een school voor zeer moeilijk lerende kinderen te sturen. Het gaat immers om een school voor speciaal onderwijs en het bezoeken van een dergelijke school werkt stigmatiserend.

ZMLK-school in Paramaribo

Leerkrachten en ouders van de ZMLK-school Grietjebie in Paramaribo doen er alles aan om de laagdrempeligheid van de school te vergroten. Zij zijn trots op hun school en deze moet dat uitstralen!

Daarom is de Grietjebieschool destijds in sprekende kleuren geschilderd en voorzien van wanddecoraties. Op de gevel van de school staat bijvoorbeeld de Grietjebie zelf. Een prachtige Surinaamse vogel die zijn eigen naam steeds zingt. En daarmee ook de naam van de school en van de Stichting Grietjebie!

De wanddecoraties aan de buitenkant van de school vragen nu om een opknapbeurt. De Stichting Grietjebie gaat daar samen met de oudercommissie en leerkrachten voor zorgen.

grietjebie Eerder financierde het Stichting Grietjebie een tuinproject voor deze school. In dit tuinproject gaat het om het aanleren van vaardigheden als planten, verzorgen en oogsten van groenten, bloemen en planten. Met dit project wil de school onder meer een betere aansluiting bereiken op het speciaal vervolgonderwijs dat beschikbaar is in Paramaribo.

terug