menu

Support! - Archief


Kijk voor eerdere berichten bij Support


Grietjebie krijgt veel support!

Hier vindt u oudere berichten van acties en reacties.

Acties


Monique fiets-sponsort Grietjebie

Monique fiets-sponsort Grietjebie Eindelijk is het zover: 24 augustus 2017, Monique fietst mee met de Nijmeegse fietsvierdaagse, en sponsort daar Grietjebie mee!
Monique heeft zich er maanden op voorbereid en verheugd. Er moest van alles gebeuren, maar het is gelukt. De tandem (Monique is slechtziend) was op tijd binnen. Iedere dag fietst er iemand anders met haar mee, ik mag de spits afbijten.

Fienke Verstappen

Fienke Verstappen Tjeu en Marleen Verstappen-Vaessen behoren tot de trouwe achterban van Stichting Grietjebie.
Als ouders van een dochter met een beperking kunnen zij zich vinden in de doelstelling van onze stichting. Op 5 maart 2014 moesten zij afscheid nemen van hun dochter Fienke, geboren op 26 december 1981.

ZiZo organiseert kerstkaartenactie voor dagbesteding

kerstkaarten Zizo ZiZo is een lunchroom, winkel en kopieshop in Utrecht, waar mensen met een verstandelijke beperking werken.
Ieder jaar verzorgt ZiZo kerstkaarten die in de winkel te koop zijn, maar die ook door bedrijven afgenomen kunnen worden. Een deel van de opbrengst ging in 2010 naar Grietjebie, die dit geld bedoeld heeft voor het project van sociale werkplaatsen in Nickerie.

GVO Nijmegen doneert speelgoed voor Anniecrèche

gvo nijmegen De speelotheek van het GVO in Nijmegen heeft helaas haar deuren moeten sluiten. Er was geen belangstelling meer. Waar het ontwikkelingsmateriaal naar toe moest was niet zo moeilijk.
Het bestuur van Grietjebie dankt dan ook het bestuur van het GVO voor het schenken van het materiaal aan de Anniecrèche in Paramaribo.
top

De Kom organiseert kerstmarkt voor tuinproject

School 'de Kom' De school voor zeer moeilijk lerende kinderen (zml) 'De Kom' in Druten heeft een grote kerstmarkt gehouden voor het tuinproject van de Grietjebieschool in Paramaribo.
Aan de hand van foto's hebben we de kinderen verteld over Suriname... over schooltijden, scholen zonder ramen, weinig lesmateriaal, uniform. Ze waren erg geïnteresseerd.

Collecte bij kerstmusical Prinses Wilhelminaschool

prinses wiljelminaschool De Prinses Wilhelminaschool is een school in Utrecht voor speciaal en voortgezet speciaal onderwijs aan zeer moeilijk lerende (zml) kinderen. Eind 2010 wilde deze school tijdens de kerstviering aandacht besteden aan kinderen met een verstandelijke beperking in Suriname én aan Grietjebie. De opbrengst van de kerst-collecte ging naar Grietjebie, als bijdrage in het project van sociale werkplaatsen in Nickerie.

Talita-Koemischool zamelt geld in voor tuinproject

talita-koemischool De Talita-Koemischool in Nijmegen is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen. In de introductieweek voor nieuwe leerlingen is veel aandacht besteed aan Suriname en de activiteiten van Grietjebie. Er is onder andrere een sponsorloop gehouden en een rommelmarkt georganiseerd. De opbrengst van deze week is naar het tuinproject van de Grietjebieschool in Paramaribo gegaan.

Arkgemeente Maarssenbroek

Het Arkgebouw Deze gemeente is onderdeel van de Protestantse Kerk in Nederland. De predikant van de Arkgemeente heeft voor Surinaamse collega's in Paramaribo een training verzorgd. Bij terugkomst heeft hij de gemeente geïnformeerd over zijn activiteiten in Suriname. Tevens over Grietjebie! Reden voor de gemeente om via de diaconie een bedrag beschikbaar te stellen voor de projecten in Suriname.

Kringloopwinkel Samsam doneert deel van opbrengst

winkel sam sam In Nijmegen was een kringloopwinkel bereid om geld in te zamelen voor Grietjebie.
Om de drie maanden ondersteunt de winkel Samsam een ander goed doel hiermee. Ook een leuk idee...
top

Reacties


Monique is sponsor van Grietjebie van het eerste uur!

Monique Verberk Als iemand aan je vraagt wat is Grietjebie? Monique: "Grietjebie is een vogeltje in Suriname."
Je bent al sponsor vanaf het begin. Waarom vind je dat belangrijk? "Bij scholen voor kinderen met een verstandelijke beperking is er in Suriname veel achterstand. Het is bij de Talita Koemi en de Kom (in Nijmegen en Druten) veel beter."

Meer lezen…


Van onze trouwe donateurs uit Woerden

Pa en ma Overbeek Theo Overbeek: "Het is soms echt schrijnend wat we horen en zien. Grietjebie doet goed werk. Met de donatie kunnen wij als 'buitenstaander' ook een beetje helpen om de situatie te verbeteren voor deze mensen."
Suze en Theo hebben zelf al heel wat meegemaakt. Inclusief de oorlog, hongerwinter en diverse crisissen.

Heleen

heleen Heleen, onze eerste vaste sponsor, is overleden. Ze was al enkele maanden ernstig ziek, beter worden kon niet meer. We treuren om Heleen, ze was voor velen en zeker voor haar familie een vaak vrolijke en warme Heleen.
Tijdens onze reis in 2008 naar Suriname hebben wij van de bijdrage van Heleen voor de kinderen van de Anniecrèche werkmandjes gekocht.