menu

In gesprek met Jan en Mientje Daamen


Jan en Mientje Daamen zijn al jarenlang trouwe sponsors van Stichting Grietjebie. Daarvoor namens het bestuur veel dank! We gingen met Mientje en Jan in gesprek over waarom zij Grietjebie zo steunen.

Wat maakt Stichting Grietjebie zo aantrekkelijk voor jullie om trouwe en gulle sponsors te zijn en zo lang te blijven?

"Steeds vaker kwam in het nieuws dat er veel fondsen zijn waar veel sponsorgeld aan de strijkstok blijft hangen. Er zijn verschillende voorbeelden ruim uitgemeten in het nieuws. Hoog geplaatste personen binnen goede doelen organisaties die wel een erg ruime vergoeding ontvingen. Zulke berichten stoorden ons steeds meer."

"Natuurlijk heeft ieder fonds vaste kosten maar die moeten beperkt zijn en zo laag mogelijk blijven."

"Na overleg besloten wij om twee fondsen te kiezen waar wij warm voor lopen en die geen strijkstok hanteren. Dit werd een fonds in India voor gehandicapte kinderen waar een vriend van ons de kar trekt. Het merendeel van de sponsorgelden wordt daar ingezet voor wat de kinderen nodig hebben."

Grietjebie

"Het andere fonds was Stichting Grietjebie. Dit kwam door An onder onze aandacht. We kennen elkaar door bestuurs- vrijwilligerswerk bij een woongroep in Druten. An was de voorzitter en ik de penningmeester. An was zo enthousiast over Grietjebie dat we ons er in hebben verdiept. Het paste heel goed bij wat wij graag willen steunen."

Zorg voor zus

Jan vertelt verder dat de betrokkenheid voor mensen met een beperking ook komt door de zorg van zijn ouders voor zijn gehandicapte zus. "Het is belangrijk voor hen om te weten hoe het goed met haar moet gaan als wij er niet meer zijn? Wat gebeurt er dan met onze zus en dochter?"

Is er een project van Grietjebie wat jullie erg aanspreekt?

Fietsenproject

"We staan achter alle projecten van Grietjebie. Maar vooral het fietsenproject in Nickerie maakte indruk. Dit project geeft mensen bewegingsvrijheid en onafhankelijkheid die ze zonder fiets niet zouden hebben. Dit spreekt ons erg aan. Geen kosten voor een vliegreis voor de directeur van een fonds, maar gewoon geld voor een fiets waar iemand met een verstandelijke beperking iedere dag zelfstandig mee naar zijn werk kan gaan en na het werk weer gewoon naar huis."


terug