menu

Monique fiets-sponsort Grietjebie


Januari 2018

Eindelijk is het dan zover: 24 augustus 2017, Monique fietst mee met de Nijmeegse fietsvierdaagse, en sponsort daar Grietjebie mee! Monique heeft zich er maanden op voorbereid en verheugd. Er moest van alles gebeuren, maar het is gelukt. De tandem (Monique is slechtziend) was op tijd binnen. Iedere dag fietst er iemand anders met haar mee, ik mag de spits afbijten.

Ik ken Monique al heel lang (kleindochter van mijn voormalige hospita) en noem haar 'mijn vriendin'. We fietsen vandaag een middagroute via Berg en Dal en Groesbeek en vervolgens weer via Malden retour naar Nijmegen.

Monique op fietsvierdaagse

Ik meld me op tijd bij de moeder van Monique (An) waar Monique heeft geslapen. Rond 14:00 uur gaan we de tandem uitproberen. Op het pleintje achter het huis van An ging het alle kanten op, behalve de goede. Dat was even wennen!

Op naar de inschrijving en start bij de Oude Kazerne. Het was er gezellig druk en we kwamen al meteen bekenden tegen: mijn schoonzus met een vriendin die de fietstocht ook gingen maken. Monique vertelde meteen enthousiast over Grietjebie en jawel hoor, de eerste sponsors waren binnen!

Eenmaal op de fiets verliepen de eerste kilometers voorspoedig. Bij Berg en Dal stonden onze supporters An en Jaap langs de weg om ons aan te moedigen. Al hadden we een e-tandem, Berg en Dal was toch nog best heftig. Maar met vier voeten op de pedalen lukte het prima. Volgende stop: het Bevrijdingsmuseum. Op het terras een lekker kopje koffie gedronken bij gezellige (live) muziek.

We komen onderweg steeds meer bekenden (mede-fietsers) tegen en maken dan een gezellig praatje. Uiteraard komt Grietjebie dan weer ter sprake. Volgende stop: Malden. Ook hier weer gezellige live muziek op het terras. Monique herkent een van de nummers van Boudewijn de Groot en vertelt dit aan de zanger. Meteen is er een klik en ontstaat er een levendig gesprek, onder andere over haar grote idool Rob de Nijs. Ze mag samen met de zanger op de foto en krijgt een vrijkaartje voor een concert van de band! Ook nu komt Grietjebie weer ter sprake. De toezeggingen stromen binnen.

Monique fiets-sponsort Grietjebie

Het laatste deel van de etappe loopt via prachtige paden terug naar Nijmegen. De eerste dag zit er op. Een prachtige ervaring rijker en blij met de sponsors voor Grietjebie.

Ad Geurts van Kessel

grietjebie Monique haalde met haar sponsoring bij de fietsvierdaagse het fraaie bedrag van € 1.100 op voor Grietjebie!


Monique vraagt aandacht voor jongeren met een beperking

Een van onze trouwe donateurs is Monique Verberk uit Nijmegen. Monique is een vrouw met een ernstige meervoudige beperking. Dat weerhoudt haar er echter niet van zich in te zetten voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking in minder goede omstandigheden. Als donateur van de Stichting Grietjebie wil zij een van onze projecten extra aandacht geven en financieel ondersteunen.

Dat doet zij als deelnemer aan de Nijmeegse fietsvierdaagse van 24 tot 27 augustus. Zij fietst op haar tandem 1 x 35 km en 3 x 45 km. Een niet geringe prestatie! Op onderstaande foto zien we Monique met een van haar vrienden in een eerdere editie van de fietsvierdaagse.

Monique op fietsvierdaagse


Gerelateerde berichten

Nieuwe actie Monique
Monique, sponsor van het eerste uur!


terug