menu

Van onze donateurs uit Woerden.


Suze (82) en Theo († 2014) Overbeek uit Woerden maken ieder jaar een vast bedrag over aan de stichting Grietjebie. Dat doen zij al vanaf het begin van de stichting.

Suze Overbeek: "Eigenlijk om de simpele reden dat onze dochter voor de stichting werkt. We hoorden van haar hoe de situatie is voor mensen met een handicap in Suriname. We hebben uit verhalen gehoord en van foto's gezien dat deze mensen nog vaak worden weg gestopt of dat zij geen goede zorg krijgen. Dan hebben de mensen het hier een heel stuk beter."

Suze en Theo Overbeek

Theo Overbeek: "Het is soms echt schrijnend wat we horen en zien. Grietjebie doet goed werk. Met de donatie kunnen wij als 'buitenstaander' ook een beetje helpen om de situatie te verbeteren voor deze mensen."

Suze en Theo hebben zelf al heel wat meegemaakt. Inclusief de oorlog, hongerwinter en diverse crisissen. Ze hebben een groot gezin en inmiddels ook al aardig wat klein- en achterkleinkinderen.Suze: "Wij weten hoe het is om het met minder te moeten doen en we hebben het ook altijd weer gered. Het gaat goed met ons en met onze kinderen. We hebben niets te klagen - op de gezondheidsproblemen na. Waarom zouden we dan ook niet iets doen voor mensen die het minder hebben."

Eigenlijk hebben Suze en Theo altijd gedoneerd aan goede doelen. Theo: "Eerst deed ik dat door het jaar heen, als er iets speelde dat ons aangreep. Maar daar ben ik van terug gekomen. Wat ik vervelend vind, is dat als je iets geeft aan de deur of overmaakt op verzoek, dat je dan meteen vastzit aan acceptgiro's of vaste betalingen. Het is een heel gedoe om er weer vanaf te komen. Dat wilde ik niet meer.

Nu maak ik aan het einde van het jaar aan een aantal goede doelen een bedrag over. Ik moet dan wel iets hebben met die doelen. Bijvoorbeeld omdat familie- of gezinsleden er mee te maken hebben. Bijvoorbeeld MS, COPD en Hart- en Vaatziekten. En dus voor mensen met een beperking in Suriname, omdat ik zie hoe mijn dochter daar op een mooie manier bij betrokken is. En gaat niet om heel grote bedragen, maar het komt uit een goed hart zal ik maar zeggen. En anders staan die centen toch maar renteloos op de bank!"

Theo en Suze vinden het leuk om ieder jaar in de nieuwsbrief te lezen wat Grietjebie allemaal heeft gedaan. Theo: "Ik heb zelf niet een specifieke bestemming in gedachten bij mijn donatie. Als je giften geeft, laat je het graag aan de organisatie over wat het meest zinvol is om aan te besteden.

terug