menu

Sponsor fietstocht Monique Verberk


monique-verberk-en-ad-fietsen-voor-suriname

Spullen verkoop voor sponsorfietstocht Stichting Grietjebie

Augustus 2019

Op vrijdag 23 augustus werd er een gezellige Yardsale gehouden bij de Bollemanschoppe aan de Johan Vermeerstraat. Eén van de deelnemers probeerde zoveel mogelijk spullen te verkopen om met de opbrengst een bijzondere sponsortocht te kunnen ondersteunen.

De sponsortocht van Monique Verberk die met haar duofiets en begeleider 'steentjes' bij elkaar fietst voor een aangepaste woning voor meervoudig gehandicapte jong volwassenen in Suriname.

Een beperking hebben, lichamelijk, verstandelijk of beide, maakt het leven moeilijker. In Nederland hebben we het relatieve geluk van een zorgstelsel waarbinnen ruimte is voor het bieden van op de behoefte aangepaste zorg en begeleiding.

Hoe anders is dat in Suriname. Geen overheid die zorg draagt voor de financiering van de nodige zorg. En heb je dan geen ouders of familie die voor je willen zorgen, dan word je aan je lot overgelaten.

Woonhuis

In Suriname hebben 8 jong volwassen meervoudig gehandicapten onderdak gevonden in een oud en niet aangepast woonhuis in Tamanredjo, een dependance van de Mr. Huberstichting in Paramaribo.

De situatie is voor Nederlandse begrippen totaal onaanvaardbaar: hoge drempels, stapelbedden én brandgevaarlijk. De bewoners, waarvan twee rolstoelafhankelijk, worden op de grond met koud water afgedoucht, warm water voorziening is er niet.

Voor voeding en kleding is men grotendeels afhankelijk van donaties. We hebben het niet over incontinentiemateriaal: alleen als het er voldoende is, kan dit worden gebruikt. Wie kan, zit dus uren op een postoel.

Freedom Tour

Monique Verberk trekt zich het lot van deze mensen aan. Zij fietst als deelnemer aan de Nijmeegse Freedom Tour op 7 en 8 september twee maal veertig kilometer voor deze bewoners omdat ze ook hen, net als zij zelf heeft, een goede woonsituatie gunt.

Zij fietst voor Stichting Grietjebie, een fonds dat kleinschalige projecten ondersteunt voor mensen met een verstandelijke beperking in Suriname en met de opbrengst wil men de Mr. Huberstichting helpen om de nieuwbouwplannen te kunnen realiseren.

Doneren

grietjebie

Wil je wel steunen maar kon je niet naar de Yardsale komen? Geen nood…

Doneer op rekeningnummer: NL 07 RABO 0132 5965 04
t.n.v. Grietjebiefonds Suriname, o.v.v. Tamanredjo.


terug